Протеинови вафли и барове - вкусно и здравословно

Протеинови вафли и барове - вкусно и здравословно

 От 29 дек. 2014

Всички сме чували за протеиновите вафли и барове, десерти и заместители на хранене под подобна форма. На работа, на училище, грижите се за семейството си, заети сте и не винаги можете да носите със себе си висококачествени протеинови източници. Когато бързате, но искате да поддържате диетата си и възстановяването си на ниво - протеиновите вафли винаги ще са до вас и ще ви помогнат. Добре е да знаете, че не всички продукти от тази категория са еднакви и с еднотипен състав. Важно е да подберете протеинов бар според вашите цел и нужди, ако това не ви е по силите - просто се свържете с нас и ние ще ви насочим.

Прием преди тренировка 
Тялото ви има нужда от качествено възстановяване и енергия за тежките тренировки и физически натоварвания на които се подлагате. За да се възстанови пълноценно тялото ви има нужда от висококачествени източници на протеини и други нутриенти, които да регенерират мускулните влакна повредени по време на тренировка. Протеиновите барове обикновено съдържат точно тези необходими нутриенти, както и понякога имат добавени протеинови и въглехидратни матрици, които ще ви дадат енергия преди тренировка. Препоръчваме ви ако приемате протеинови вафли преди тренировка, то те да съдържат високо количество протеини и сложни въглехидрати, а не бързи въглехидрати и захари. Защо? Защото е бавноусвоимите въглехидрати ще ви доставят енергия и сила за тренировка за по-дълъг период от време и няма да предизвикат рязък спад в нивата на кръвната захар.

Като заместител на хранене
Много от нас в днешно време нямат време да излязат от офиса и да отидат да обядват нещо пълноценно. Много от нас също и по ред основателни причини нямат време или  пропускат закуската. Вафлите с високо съдържание на протеин са перфектният помощник в този момент, бързо, вкусно и лесно можете да си набавите необходимите нутриенти за да заместите едно хранене и то по здравословен начин. За хората, които са на строга диета, протеиновите десерти са много добър вариант за заместител на хранене, защото с един поглед върху етикета и съдържанието на продукта вие бързо можете да разберете колко калории и от какви източник си ги набавяте.

Лесни и удобни за пренасяне навсякъде 
Протеиновите вафли обикновено се предлагат освен в цели кутии по 12 бара, а и в единични и индивидуални опаковки, които са изработени от качествени материали и няма опасност от преждевременно и инцидентно отваряне, докато ги пренасяте навсякъде със себе си. Друг плюс за пренася не подобен тип заместител на хранене в чантата ви за тренировка, дамска чанта или просто в джоба е факта, че този тип хранителен продукт няма нужда да го затопляте за да получите максимално удоволствие от неговите вкусови качества. Друг огромен плюс на протеиновите вафли е това, че се предлагат в множество и различни вкусови вариации - от най-различни и екзотични плодови варианти, до вкусове, като двоен черен шоколад, бисквити с крем, ванилови вариации и т.н. Разбира се най-вкусните протеинови барове се предлагат и от фирмите производители, които държат на своето реноме, на пазара съществуват и протеинови десерти с не чак толкова добри вкусови варианти, но в крайна сметка евтино хубаво няма.

Съветваме ви винаги да четете обстойно съдържанието и описанието на множеството предлагани протеинови барове предлагани в днешно време. Някои от тях само се водят и се казват протеинови десерти, или в името им е добавено гръмкото "protein energy" или нещо подобно, а в същото време съдържат минимално количество протеин и съдържанието на прости въглехидрати преобладава. Не бъдете овце, а четете и се интересувайте от това, което давате на организма си. Това, което можем да ви препоръчваме е да следите протеиновата вафла да съдържа поне 10-15 грама протеин, ниско количество транс мазнини (trans fats) и избягвайте хидрогенираните олиа. Важно е да се интересувате и от количеството и качеството на въглехидратите. Препоръчваме ви да се насочите към барове овкусени с натурални овкусители. Ориентирайте се към производители използващи полиоли в състава си и като част от вкусовите качества на продуктите им.

 

 


Още новини

Суроватъчен протеин или Казеин - кой протеин да изберем?

Питате ли се какъв тип протеин да изберете? Казеин или суроватъчен протеин? Предимствата и недостатъците които трябва да знаетеВ тази статия ще ви предоставим кратка информация относно предимствата и недостатъците на ...

Прием на протеини за мускулна маса

Кога е най-добре да пием протеини? За да натрупаме бързо мускулна маса, не е достатъчно само да пием протеинови шейкове. От голямо значение е да сме наясно кога да ги пием и какъв вид да са белтъчните вещества, за да можем ...