Суроватъчен протеин изолат - всичко за протеина

Суроватъчен протеин изолат - всичко за протеина

 От 15 ян. 2015

Суроватъчен протеин изолат - това е една от най-пълноценните форми на протеин достъпни на пазара за хранителни добавки. Неговата популярност се дължи на факта, че не съдържа никакви въглехидрати, мазнини, холестерол или лактоза, от него могат да се извлекат само и единствено здравословни ползи.
Само една доза от протеиновия продукт на някоя доказана марка, държаща на качеството си и лоялноста към потребителите й, ще ви достави пълен спектър от жизненоважните аминокиселини, които да ви помогнат да извлечете максимума от тежките тренировки, да се възстановите пълноценно и да имате здрава основа за изграждане на нова мускулатура.
Суроватъчния протеин изолат е богат на аминокиселините с разклонена верига, познати и продаващи се под наименованието BCAA - от английски - branched chain amino acids. Това са едни от най-важните аминокиселини за човешкото тяло, а пък за спортистите те са перфектен източник на енергия и издръжливост. Това са 3 аминокиселини - левцин, валин и изолевцин. Те играят важна роля в редица физиологични процеси, като ползите за спортистите се изразяват в това, че при прием около физическо натоварване притока на енергия е мигновен и по-дълготраен, възстановяването е подобрено, а мускулната умора след тренировка е минимизирана. Тези три аминокиселини са незаменими, което означава, че нашият организъм не е способен да ги синтезира от самосебе си и да си ги набави чрез вътрешни процеси, а трябва да му ги осигурим чрез приемането на пълноценни белтъчини от храните или като хранителни добавки. Богатото съдържание на целият спектър от аминокиселини, сведеното до минимум присъствие на холестерол, мазнини, лактоза и захари, правят известният суроватъчен протеин изолат един перфектен източник на пълноценни градивни елементи за нашето тяло.

Какво е суроватъчен изолат?
 Суроватъчен протеин изолат в първостепенния си вид е естествен вторичен продукт, който се получава при обработката на продукти от млечен произход - сирена и кашкавали. Благодарение на множество и модерни технологични методи от този вторичен продукт при нас пристигат протеини с може би най-високото качество, което можем да си намерим в днешно време в хранителните магазини. В края на цялостната преработка на суровината получаваме суха пудра, която често освен за направата на протеини за спортисти се използва и за хранително вкусовата промишленост. Ако се вгледате подробно в етикетите на храните, които консумирате ежедневно вие ще откриете присъствието на суроватъчен протеин под една или друга форма, изолат, концентрат, млечен протеин и т.н. Суроватъчния протеин изолат съдържа по-високи количества белтъчини от концентрата. 

По-високи нива на Левцин, благодарение на протеина?
Суроватъчния протеин изолат стимулира покачването на нивата на Левцина в кръвта. Ако се разтърсите из мрежата и медицинските издания ще намерите множество изследвания за Левцина, които доказват неговото положително действие и то не само при спортисти.
Сигурни сме, че повечето от вас никога не са чували за Левцина и неговите плюсове, истината е че той винаги се свързва с повече издръжливост, увеличен белтъчен синтез, повече енергия и много по-качествено възстановяване.
В протеините аминокиселината Левцин е най-важната и това е тази субстанция, която кара мускулите ви да се развиват и да растат. Никоя друга натурална добавка не с толкова мощно действие по отношение на мускулното развитие и растеж. И щом суроватъчния протеин изолат е богат на Левцин значи това още една от многото причини този тип хранителни добавки да са полезни и да стават все по-масови.

На пазара в днешно време ще откриете множество варианти, разфасовки, вкусове, марки и разновидности на суроватъчните протеини. Четете и се интересувайте от това, което купувате. Не купувайте на сляпо и не се предоверявайте на търговци. Когато ви препоръчват нещо или ви дават информация за определен продукт - разпитвайте, ние от www.proteini.bg и всички други колеги сме длъжни да ви отговаряме, вие сте наши клиенти и благодарение на вас ние работим и съществуваме.

 

 


Още новини

Суроватъчен протеин или Казеин - кой протеин да изберем?

Питате ли се какъв тип протеин да изберете? Казеин или суроватъчен протеин? Предимствата и недостатъците които трябва да знаетеВ тази статия ще ви предоставим кратка информация относно предимствата и недостатъците на ...

Прием на протеини за мускулна маса

Кога е най-добре да пием протеини? За да натрупаме бързо мускулна маса, не е достатъчно само да пием протеинови шейкове. От голямо значение е да сме наясно кога да ги пием и какъв вид да са белтъчните вещества, за да можем ...